Aikido
Matjaž Dobravec, 5. Dan

Matjaž Dobravec, 5. Dan

Sensei Matjaž Dobravec 5. DAN

Trener in predsednik kluba, Matjaž Dobravec, 5. DAN, je začel redno vaditi aikido leta 1993, samostojno trenersko pot pa je pričel leta 1997. Izpit za mojstrski naziv 1. DAN je opravil leta 1999 pri Shihanu Fumiu Toyodi, 6. DAN.

Leta 2000 je na njegovo vabilo odšel v Chicago in živel pri njem kot uchideshi (živeti, intenzivno trenirati in delati v doju).
Tam se je udeležil seminarja za učitelje aikida ter spoznal metode učenja, ki jih je uporabljal Shihan Fumio Toyoda.

Leta 2002 je opravil izpit pri Sensei-u Stephenu Rehrauerju, 5. DAN, in pridobil mojstrski naslov 2. DAN.

Tri leta kasneje se je udeležil inštruktorskega seminarja v Los Angelesu pod strokovnim vodstvom Sensei-a Jamesa Nakayame 6. DAN., kjer opravi izpit za 3. DAN.

Leta 2007 je na povabilo predsednika AAA in AAI s skupino iz ZDA, prvič odpotoval na Japonsko k Shihanu Yasuo Kobayashiju 8. Dan in njegovemu sinu Hiroakiju 6. Dan. Obiskal je tudi glavni sedež Hombu dojo v Tokyu, kjer je vadil pod vodstvom glavnega učitelja in predsednika Svetovne Aikikai Aikido organizacije Moritera Ueshibe, 10. Dan, vnuka samega ustanovitelja Aikida Moriheia Ueshibe.

Maja 2009 se je udeležil inštruktorskega seminarja v Tenshinkan Doju v Chicagu, kjer je pred glavnim učiteljskim zborom opravil izpit za 4. DAN.

10.1.2016 so ga v Hombu doju promovirali za 5. DAN.

Septembra 2016 vodi prvi seminar in Inštruktorski seminar na Muritiusu.

Januarja 2017 vodi seminar v Dubaju.

Marca 2017 se udeleži seminarja v Belgiji in skupaj z mojstri iz Belgije in ZDA vodi prvi Evropski AAI seminar.

Konec istega leta dobi častno listino od Olimpijskega komiteja Slovenije iz rok predsednika organizacije.

Na začetku leta 2018 prejme plaketo na prireditvi Športnik leta Domžale.

Septembra 2018 vodi inštruktorski seminar na Mauritiusu, Na poti nazaj se ustavi še na prvem obisku Kuvajta in tam s svojimi člani vodi seminar.

Organizacija seminarjev doma in udeležba na njih v tujini je ena od rednih aktivnosti kluba, s čimer po svojih najboljših močeh prispeva k širitvi in razvoju Aikida pri nas.